22. januar 2024

Prenova dijaškega doma

Jeseni letos bomo obeležili 45 let delovanja celjskega dijaškega doma na naslovu Ljubljanska cesta 21. V štirih desetletjih in pol so bile stavbe na Ljubljanski cesti drugi dom več kot 6.000 mladim. Zob časa je neusmiljen, zato smo veseli, da smo uspeli zagotoviti sredstva za prenovo doma.

Trenutno izvajamo sanacijo kopalnic in sanitarij, ki jo financira Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, v teku pa je tudi projekt energetske sanacije objekta. Lani smo uspešno kandidirali na JP za energetske prenove stavb izjemnega upravnega ali družbenega pomena v okviru Načrta za okrevanje in odpornost, razvojnega področja “Zeleni prehod”, komponente 2: Trajnostna prenova stavb (C1 K2) ter pridobili sredstva za statično in energetsko prenovo doma, ki se bo odvila med leti 2023 in 2026.

V sklopu priprave idejne zasnove, in priprave dokumentacije za gradbeno dovoljenje, nas je danes nas obiskal priznan celjski arhitekt, gospod Danijel Jagrič, ki je z veseljem prisluhnil našim načrtom za prenovo. Dijaški dom je bil po njegovih načrtih zgrajen konec sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Izrazil je navdušenje nad projektom in prepoznal pomembnost sanacije, ki bo pomembno vplivala na bivanjske pogoje v domu. Načrti za obnovo so premišljeni in zasnovani tako, da bodo ustvarili prostor, ki spodbuja učenje, kreativnost in medsebojno sodelovanje.  Skupaj z g. Jagričem smo se zavezali k ohranitvi identitete dijaškega doma, obenem pa bomo poskrbeli za sodobne, inovativne rešitve, ki jih razvijamo v sodelovanju z arhitekti Mašo Kamplet, Mojco Črešnik in Timotejem Jevšenakom iz kolektiva zgradbazamisli.

Deli naprej

Dijaški in študentski
dom Celje

Ljubljanska cesta 21
3000 Celje, Slovenija

Kontakt

T: 041 621 266
E: info@dijaski-dom.si

Skip to content