12. april 2024

Domijada 2024

Zaključni dogodek 59. Domijade, športnega in kulturnega srečanja dijaških domov Slovenije, je potekal 11. 4. 2024 v Mariboru. Nosilna tema je bila ”Želim si ljubezni“.

Organizator dogodka, ki se ga je udeležilo več kot 400 mladih in mentorjev iz vse Slovenije, je bila Skupnost dijaških domov Slovenije (SDDS), ki je stanovska organizacija katere namen je skrb za razvoj, spremljanje in posodabljanje kurikula vzgojnega dela v dijaških domovih. Poleg naštetega Skupnost izdaja Revijo Iskanja, strokovno publikacijo iz področja vzgoje in izobraževanja. V imenu SDDS so letošnjo Domijado organizirali mariborski dijaški domovi pod vodstvom DD Lizike Jančar.

Dijaki dijaških domov so se pomerili v športnih tekmovanjih, sodelovali so v dobrodelni akciji, se umetniško udejstvovali, ekološko osveščali ter razmišljali o nosilni temi – kako pomembna je ljubezen in kako njeno toplino vsak dan bolj pogrešamo; kako si moramo vzeti čas, da ljubimo in smo ljubljeni, in kako smo lahko hvaležni za vsak nov dan ljubezni.

Naš dijaški dom so zastopale dijakinje Teja, Taja, Maja in Živa v spremstvu vzgojiteljic Eweline in Maje. Maja in Živa sta se udeležili delavnice ličenja, Teja in Taja pa okrogle mize na temo “Ljubezen do sebe – Sam svoj mojster.” V dom so prinesle lepe izkušnje in kar nekaj idej za organizacijo, ko bo zanjo na vrsti naš dom.

Deli naprej

Dijaški in študentski
dom Celje

Ljubljanska cesta 21
3000 Celje, Slovenija

Kontakt

T: 041 621 266
E: info@dijaski-dom.si

Skip to content