10. april 2024

Dijaški sklad projekta Botrstvo

Projekt Botrstvo v Sloveniji poteka od leta 2010. Pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje nudi otrokom in mladostnikom iz socialno šibkih družin z vse Slovenije pomoč na poti v lepšo prihodnost. Dijaški dom Celje že od 2016 uspešno sodeluje z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje preko programa Dijaški sklad.

Dijaški sklad je nastal zaradi slabo urejenega subvencioniranja za bivanje v dijaških domovih za tiste dijake, ki prihajajo iz finančno šibkejših okolij. Dijaki lahko že osmo leto dobijo pomoč pri subvencioniranju bivanja pri Dijaškem skladu programa Botrstvo, kjer pa je količina pomoči povsem odvisna od zbranih donacij. Mnogo dijakov bi težko sledilo svojim ciljem in sanjam na področju izobraževanja brez pomoči sklada.

V Dijaškem domu Celje trenutno prejema pomoč Dijaškega sklada ZPM Ljubljana Moste Polje 22 dijakov. Hvaležni smo za vso pomoč in spodbudo, ki jo le-ta predstavlja družinam, ki so se znale v finančni stiski. Tudi zato se vsako leto decembra zaposleni in dijaki z veseljem odzovemo in sodelujemo v njihovi akciji Dobrodelni adventni koledar. Tako smo v lanskem decembru z zbranimi darilnimi paketi razveselili 25 družin v stiski. 

Kot je zapisal angleški pesnik, William Wordsworth: »Najboljši del človekovega življenja so njegova mala, brezimena in pozabljena dela dobrote in ljubezni.«

Deli naprej

Dijaški in študentski
dom Celje

Ljubljanska cesta 21
3000 Celje, Slovenija

Kontakt

T: 041 621 266
E: info@dijaski-dom.si

Skip to content