13. maj 2024

Čestitke NK Celje za osvojeno nogometno prvenstvo

Začetki nogometa v Celju segajo v začetek 20. stoletja, ko je pred 1. svetovno vojno, še v času Avstro-Ogrske monarhije, v mestu deloval nemški atletski klub SK Cillier SV. Igrišče in prostore je klub, ustanovljen leta 1906, imel na Skalni kleti. Po razpadu monarhije in koncu 1. svetovne vojne je bil decembra 1919 formalno ustanovljen I. SSK Celje (I. slovenski športni klub Celje), ki je imel igrišče v neposredni bližini današnjega dijaškega doma, na Glaziji.

Po koncu 2. svetovne vojne sta bila ustanovljena Fizkulturno društvo Celje in Športno društvo Olimp, ki sta se kasneje združila v Nogometni klub Kladivar. Ta je največji uspeh doživel v sezoni 1963/64, ko je osvojil republiško ligo in pokal. Leta 1967 se je klub združil z Železničarjem (Železničarski nogometni klub Celje), ki pa je v sezoni 1978/79 izpadel v območno ligo.

Z osamosvojitvijo Slovenije je bila ustanovljena tudi 1. slovenska nogometna liga. Celje je poleg NK Maribor eden od dveh klubov, ki nikoli nista izpadla v 2. ligo. V vseh letih delovanja se je v Celju kalilo tudi lepo število slovenskih reprezentantov.

Poleg letošnje lige je NK Celje osvojil prvenstvo tudi v sezoni 2019/2020 ter pokalno lovoriko leta 2005.

V dijaškem domu smo veseli in ponosni, da s klubom dobro sodelujemo, saj pri nas biva kar nekaj njihovega podmladka. Eden od njih, Timothy Dassena Ček, je ob včerajšnjem slavju tudi zaigral v drugem polčasu. Čestitke, Timi!

Deli naprej

Dijaški in študentski
dom Celje

Ljubljanska cesta 21
3000 Celje, Slovenija

Kontakt

T: 041 621 266
E: info@dijaski-dom.si

Skip to content