5.03.2021

Sproščanje ukrepov na področju VIZ

Prihodnji teden se skladno z Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodov (z dne 3. 3. 2021) dijaki po prilagojenem modelu C vračajo v šole, kar pomeni, da se bodo nekateri dijaki vrnili tudi v naš dijaški dom.

Dom bo od nedelje, 7. 3., tako ponovno odprt za vse dijake, veljale pa bodo omejitve:

  • dijaki, ki imate v prihajajočem tednu pouk, se lahko v dom vrnete v nedeljo med 17. in 21. uro ter v ponedeljek po 6. uri (o vrnitvi obvestite matičnega vzgojitelja).
  • vstop v dijaški dom je dovoljen samo dijakom/študentom, ki bivajo v domu, in zaposlenim v dijaškem domu. Obiski niso dovoljeni.
  • med bivanjem v domu bomo upoštevali ukrepe za preprečevanje širjenja virusa (obvezna uporaba zaščitne obrazne mase, upoštevanje medsebojne varnostne razdalje, pogosto in temeljito umivanje rok, razkuževanje rok, zračenje in redna higiena prostorov, skrbno spremljanje lastnega počutja – v dijaški dom bomo prišli samo, če smo zdravi in nimamo znakov, značilnih za bolezen Covid-19).

Dijaki, ne pozabite na ključ sobe, na ključek za identifikacijo ob prihodu in na ključek za prevzem obrokov. S sabo prinesite zadostno število zaščitnih obraznih mask. Prosimo, bodite racionalni pri odločitvi, katere osebne stvari boste ob vrnitvi prinesli s seboj.

Še vedno velja, da lahko v domu ves čas (ne glede na rotacijo dijakov) bivate dijaki zaključnih letnikov in dijaki športniki, ki imate status registriranega športnika v kategoriji mladinci (Okrožnica MIZŠ z dne 25. 2. 2021). Žal pa se s ponedeljkom med izjeme ne štejete več dijaki, ki se izobražujete v programih umetniške gimnazije glasbene smeri in plesne smeri. Za vas velja izmenično izobraževanje (Okrožnica MIZŠ z dne 3. 3. 2021).

Veselimo se naslednjega tedna, ko se bomo po dolgem času spet srečali v živo. Da bi tako ostalo čim dlje, bomo skrbeli za svojo varnost in varnost drugih.