23.12.2020

Prednovoletna čajanka

Sinoči smo bili na čajanki. Vzgojitelji in dijaki smo pomahali v slovo nenavadnemu letu in z božičnim čajem nazdravili letu, ki nam trka na vrata. Ob čaju smo se posladkali tudi s piškotom. Oboje nam je z vabilom na čajanko v preteklih dveh tednih prinesel Božiček.

Na čajanki nas je najprej s pozitivnimi besedami nagovoril gospod Aleš Brod, nato smo si ogledali, kako so vzgojitelji na daljavo okrasili novoletno jelko, ki v teh prazničnih dneh krasi našega »dijaka«, nekateri dijaki so nam zaupali, kako v njihovih krajih teče koronačas, Favstina in Nika pa sta nas popeljali v zgodovino pitja čaja. Na koncu nas je v imenu dijaške skupnosti nagovorila Favstina, v imenu vzgojiteljskega zbora pa vzgojitelj Niko. Vse to so z glasbo in s petjem popestrili naši dijaki glasbeniki. Na koncu smo se pomerili še v kvizu, s katerim sta Nika in Favstina preverili, kako dobro poznamo dijaški dom.

Vzgojitelji smo zelo ponosni na svoje dijake. Čeprav so med nami kilometri, ostajamo povezani, in tudi ta vez nam bo lepšala praznične dni, ki so pred nami.