14.12.2020

Pravljični december

RAZPIS

za likovni natečaj

Pravljični december

 

Spoštovani učitelji in učiteljice,

vabimo vas, da svoje učence povabite na Facebook stran Dijaškega in študentskega doma Celje, kjer se lahko vsak decembrski večer preselijo v svet pravljic, in da jih vzpodbudite, da pripravijo likovne izdelke na temo pravljic, ki jih v projektu Pravljični december objavljamo na naši FB-strani https://www.facebook.com/watch/102988264661161/797152697682973/.

Naši dijaki izbrane slovenske ljudske pravljice posnamejo in pretvorijo v video obliko. Želimo, da bi pravljice dosegle čim več otrok in da bi pri njih prebudile radovednost, spodbudile njihovo domišljijo, utrdile zaupanje v dobro in jih pritegnile k likovnemu ustvarjanju. Prosimo vas, da svojim učencem poveste, da zanje pravljice pripravljajo le nekaj let starejši vrstniki, ki bodo veseli vsakega odziva in likovnih prispevkov.

Zaradi okoliščin bomo zaenkrat zbirali samo fotografije likovnih izdelkov. Fotografije nam na e-naslov natalija.kovse@ssgt.si lahko posredujete vi, mentorji, ali pa učenci sami. Elektronsko sporočilo naj vsebuje še naslednje podatke:

  • ime in priimek učenca,
  • razred in šola, ki jo obiskuje,
  • naslov likovnega izdelka,
  • naslov pravljice, po motivih katere je nastalo likovno delo,
  • ime in priimek mentorja ter mentorjev e-naslov (če boste fotografije poslali mentorji).

Posamezen učenec lahko sodeluje s poljubnim številom fotografij likovnih izdelkov za poljubno število pravljic, objavljenih na Facebook strani Dijaškega in študentskega doma Celje (veseli bomo, če bo kateri od učencev likovno upodobil vse pravljice).

 

Fotografije bomo zbirali do 21. februarja 2021.

 

S prispelimi fotografijami bomo pripravili virtualno razstavo, pravljicam pa dali novo vizualno podlago: v zvočni posnetek pravljic bomo vključili ilustracije, ki jih bodo pripravili učenci, in tako oblikovali nove videe. Če bodo razmere dopuščale, bomo likovne izdelke ob koncu šolskega leta razstavili (zato vas prosimo, da izdelke učencev shranite), vse sodelujoče avtorje in mentorje pa povabili po simbolično darilo v DŠD Celje.

Mentorji, bodite pozorni na soglasja staršev/skrbnikov. S tem, ko učenci sodelujejo na natečaju, se oni in njihovi starši/skrbniki strinjajo in soglašajo, da so likovni izdelki lahko javno razstavljeni s podatki o njihovem imenu, priimku, razredu in nazivu šole. Soglašajo tudi z objavo fotografij svojih del in osebnih podatkov (ime, priimek, razred, šola) na spletni in FB-strani DŠD Celje ter v glasilu in publikaciji DŠD Celje.

 

Pri likovnem ustvarjanju želimo učencem veliko ustvarjalnega uspeha, med poslušanjem pa naj na krilih domišljije poletijo v čaroben svet pravljic.

Naj bo december pravljičen!

 

 

Natalija Kovše, mentorica projekta                                   Aleš Brod, vodja DŠD Celje

e-naslov: natalija.kovse@ssgt.si

tel. št.: 068 12 12 80

Celje, 14. 12. 2020