17.08.2020

V našem domu radi pomagamo

19. avgust je posvečen humanitarcem. Po svetu se zahvaljujejo ljudem, ki so svoje življenje posvetili pomoči drugim. Letos se še posebej zahvaljujejo vsem, ki rešujejo in varujejo življenja drugih kljub ekstremnim okoliščinam, v katerih smo zaradi izbruha novega koronavirusa.

V dijaškem domu prenavljamo 7 sob v študentskem stolpiču, že pred časom pa smo zamenjali odeje in vzglavnike. Odeje, ki so še uporabne, smo podarili Območnemu združenju Rdečega križa Celje. Verjamemo in upamo, da bodo koristile ljudem, ki jih zaradi stiske potrebujejo.

Vse šolsko leto smo za društvo Vesele nogice iz Laškega zbirali plastične zamaške. S sredstvi, pridobljenimi od zamaškov, društvo financira terapije otrok z motnjami v razvoju.

Našim dijakom skušamo z zgledom kazati, da bi humanost in empatija morali biti osnovno vodilo v življenju vsakega izmed nas.

 

 

 

To šolsko leto praznujemo 40-letnico delovanja dijaškega doma na Ljubljanski cesti 21. Obeležili jo bomo z različnimi prireditvami in projekti, med drugim tudi s 40 mislimi za 40 let. Tedensko bomo objavili misel, ki nas bo nagovorila oz. se nam bo zdela najbolj primerna.