25.05.2020

Maturi 2020 na pot

Pozdravljeni v maturantskem tednu. V soboto bo na slovenskih srednjih šolah okrog 15000 dijakov pristopilo k prvemu pisnemu izpitu letošnje mature.

13. marca se je nekaterim dijakom in učencem zdelo super, da dva tedna ne bo treba iti v šolo. Med tistimi, ki so se razveselili »prostih« dni, zagotovo ni bilo dijakov zaključnih letnikov. Marsikaterega od njih je skrbelo, kako bo s pridobivanjem in zaključevanjem ocen, z opravljanjem obveznosti in s pripravami na maturo. Od naštetega je namreč odvisna njihova prihodnost – vpis na željeno fakulteto.

Letošnji maturanti si bodo svoj zaključni letnik tako zapomnili predvsem zaradi izrednih razmer, v katerih so zaključevali srednjo šolo in se pripravljali na maturo. Kljub precejšnjim omejitvam in nepoznanim okoliščinam, s katerimi smo se soočali na začetku karantene, kljub informacijam, ki so od vodilnih včasih prišle zadnji trenutek, kljub pobudam in željam o (razmeram) prilagojeni maturi, kljub spremenjenemu režimu pouka v prejšnjem in tem tednu ima matura 2020 tudi pozitivno plat. Dijaki so pokazali svojo samostojnost, zrelost in odgovornost. Vedo, da bodo svoje sanje lahko uresničili le sami, in to z zaupanjem vase, z odločnostjo in s trdim delom.

 

 

To šolsko leto praznujemo 40-letnico delovanja dijaškega doma na Ljubljanski cesti 21. Obeležili jo bomo z različnimi prireditvami in projekti, med drugim tudi s 40 mislimi za 40 let. Tedensko bomo objavili misel, ki nas bo nagovorila oz. se nam bo zdela najbolj primerna.