1.05.2020

1. maj

Delo se pojavi že v dobi odraščanja in nas spremlja praktično vse življenje. Milo rečeno bi lahko uporabili pregovor »Brez dela ni jela« in res je tako. Z delom nam je omogočeno pridobivanje znanja, sposobnosti in pravzaprav vseh življenjskih dobrin. Ampak, ali je vsako delo dovolj cenjeno? In kaj, ko je dela preveč.

Če dela nimamo, bi lahko rekli, da je naše življenje obsojeno na nekaj slabega. Kajti brez dela nam je onemogočen zaslužek in prav tako vse nadaljnje možnosti v življenju. Pa vendar ni vedno tako, da je dela premalo ali ga pa ni. Včasih je dela preveč, ni pa zaslužka, ali pa je samo ogromno dela, pri čemer smo za vse ostale aktivnosti prikrajšani.

Prav tako delo vpliva na naše počutje. Če bomo z delom zadovoljni, bomo tudi v prostem času boljše volje. Lahko bi rekli, da delo vpliva na vse v našem življenju. Prav zaradi tega je pravilna izbira dela zelo pomembna. Prav tako je zelo pomembno, da si ob delu vzamemo zadostno količino prostega časa in oddiha od dela. Tudi v ta namen praznujemo praznik dela. Naj bo ta dan namenjen počitku in užitku ob spominih, kaj vse smo z delom dosegli. Pa ne samo v službi, ampak tudi doma. Naj nas spremlja misel, da je vsako delo pomembno in da mora biti dobro cenjeno. Prav tako kot smo si različni ljudje, so različna tudi dela. Vsi drugačni, pa vendarle pomembni.

 

Lepo preživet praznik dela!

 

A. S.