27.04.2020

Naša pesem

Ob dnevu upora proti okupatorju smo za misel tedna izbrali Kajuhovo pesem, ker nas, kljub temu da je nastala pred več kot sedemdesetimi leti v razmerah, ki se od današnjih dni zelo razlikujejo, s pozitivno naravnanostjo nagovarja še danes.

Svet, ki smo ga poznali še na začetku letošnjega marca, se spreminja, mogoče celo propada. Trenutne okoliščine niso prijetne za nikogar. Svoje aktivnosti prilagajamo trenutnim razmeram in napotkom. Načrte za letošnje leto spreminjamo ali prestavljamo v prihodnost. Mogoče zaskrbljeno pričakujemo posledice, s katerimi se bomo morali spoprijeti po koronadobi. Še posebej težko je učencem in dijakom, ki so svoje življenje omejili na domače mesto, vas, hišo ali stanovanje – vse obšolske dejavnosti so odpovedane, treningov se ne morejo udeleževati, s prijatelji in sošolci se ne morejo srečevati. A tolaži nas lahko misel, da smo z vsakim dnem bliže preklicu omejitev. Zato je pomembno, da nas ves dan in vsak dan spremljata pozitivno razmišljanje in upanje, saj je »vendar sreča biti mlad, biti mlad in poln nad.«

 

 

To šolsko leto praznujemo 40-letnico delovanja dijaškega doma na Ljubljanski cesti 21. Obeležili jo bomo z različnimi prireditvami in projekti, med drugim tudi s 40 mislimi za 40 let. Tedensko bomo objavili misel, ki nas bo nagovorila oz. se nam bo zdela najbolj primerna.