6.04.2020

Smeh je pol zdravja

Okoliščine, v katerih smo že četrti teden, so resne. Zaenkrat nam odgovorni zatrjujejo, da so predpisani ukrepi le začasni. Vsak izmed nas je našel svoj način, kako se sooča s predlagano izolacijo in s predpisanimi ukrepi. Moderna tehnologija nam večini omogoča, da smo lahko v stiku s komer koli kjer koli na svetu. Na spletu kroži veliko humorističnih in komičnih posnetkov o premagovanju trenutne eksistencialne krize. Prav je, da težke čase prebrodimo tudi s humorjem in s smehom, ki je pogosto najboljše zdravilo. Smeh združuje ljudi in koristi našemu telesu. Krepi naš imunski sistem, izboljšuje naše razpoloženje, zmanjšuje fizično bolečino, ščiti pred škodljivimi posledicami stresa in pomaga sprostiti jezo. Smeh v kritičnih okoliščinah olajša breme in vliva upanje.

Smeh je pol zdravja (za drugo polovico pa poskrbimo z zdravim in (trenutnim okoliščinam prilagojenim) aktivnim načinom življenja).

Ob jutrišnjem svetovnem dnevu zdravja vam le-tega in smeha želimo obilo!

 

 

To šolsko leto praznujemo 40-letnico delovanja dijaškega doma na Ljubljanski cesti 21. Obeležili jo bomo z različnimi prireditvami in projekti, med drugim tudi s 40 mislimi za 40 let. Tedensko bomo objavili misel, ki nas bo nagovorila oz. se nam bo zdela najbolj primerna.