10.06.2019

Hitrih nog naokrog

Končno smo dočakali prijetne sončne dni in izpeljali domsko akcijo Hitrih nog naokrog. To smo sicer načrtovali že v mesecu maju, vendar nam je vreme to onemogočalo.

Vzgojitelji smo se zelo trudili, da bi pridobili čim več dijakov. Kljub bližajočemu se koncu šolskega leta nam jih je nekaj le uspelo navdušiti in ti so prijetno izkoristili sončen sredin popoldan.

V prijetnem klepetu smo se podali proti visečemu mostu čez Savinjo. Tempo hoje je bil primeren za vse udeležence, uživali smo v žuborenju reke Savinje in prijetnih sončnih žarkih. Ko smo prišli do visečega mostu smo se nekoliko oddahnili nato pa po isti poti vrnili proti dijaškemu domu. Tudi nazaj nam je pot hitro minila.

Ob vrnitvi v dijaški dom smo poizkusi različne vrste namazov, ki so jih pri uri praktičnega pouka kuharstva za našo aktivnost pripravili dijaki SŠGT. Namazi so bili zelo okusni, ponudili smo jih tudi dijakom, ki se nam zaradi drugih obveznosti ali pomanjkanja volje niso pridružili.

Zavedati se moramo, da redno in zadostno gibanje vpliva na splošno dobro počutje in zdravje mladostnikov. Morda pa se nam v večjem številu pridružite naslednje šolsko leto.

Darija Kotnik, vzgojiteljica

TypoScript object not found (lib.newsRightDown)